кадър 7/8 твРедактор: Положението с цената на тока ще се влошава,

...
кадър 7/8 твРедактор: Положението с цената на тока ще се влошава,
Коментари Харесай

Проф. Касчиев в „Студио Хъ”: Зимата ще бъде трудна, може да има бунтове

кадър 7/8 тв

Редактор: 

Положението с цената на тока ще се утежнява, покачване ще има и за елементарните консуматори, това предвижда проф. Георги Касчиев в предаването „ Студио Хъ ” по 7/8 тв с водещ Тошко Йорданов. По думите на енергийния специалист с повишението на тока за бизнеса някои предприятия към този момент са затворили, а други работят единствено с цел да не затворят.  „ Това ще докара до цивилен протести ”, разяснява Тошко Йорданов.

„ Зимата ще бъде сложна, в действителност може да се стигне до протести ”, съгласи се проф. Касчиев. Той изясни, че не може да се чака пазарът на електрическа енергия у нас не може да се саморегулира, тъй като БЕХ е монополист. Макар че това е държавно сдружение, видя се, че държавното управление не може даже да смени управлението му, сподели още енергийният специалист.

Износът на електрическа енергия от България е колосален, повече от половината от потреблението на страната, изясни проф. Касчиев. Той добави, че това е резултат, че сме се обвързали с гръцката енергийна борса, което е било преждевременно. Експертът сподели също, че трябвя да се подхващат дейности за компенсиране на бизнеса. Такива се ползват към този момент в Испания, където се събира еднократна енергийна такса в интерес на предприятията.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР